Rondom leven

Je bent jong en je denkt (nog) niet na over de dood; ‘het is de ver van je bed show’. Misschien bent u al wat ouder en denkt u, ‘mijn kinderen regelen het wel’. En als er geen kinderen zijn, wie mag er dan voor zorgen dat uw nalatenschap goed wordt afgewikkeld? Maak van nabestaanden geen ‘spoorzoekers’.

Rondom leven

Hoe zit het met uw administratie en bijvoorbeeld de toegang tot diverse accounts? Kunnen uw dierbaren dát vinden wat nodig is om de administratie en nalatenschap goed te kunnen afronden? Zijn uw wensen rondom de uitvaart bekend?

Ontzorgen begint bij leven

Wanneer u komt te overlijden, dan krijgen uw nabestaanden te maken met de afwikkeling van de nalatenschap én de administratie die hier bij hoort. Hoe fijn is het dan voor ze wanneer zij na uw dood kunnen beschikken over een document met hierin belangrijke en praktische zaken zoals rekeningnummers, adressen, lopende verzekeringen, inkomens- en pensioengegevens, abonnementen en contracten. Een dergelijk document schept duidelijkheid en overzicht in een hectische en emotionele periode.

Nabestaande of erfgenaam

Weet u wie uw erfgenamen zijn én wilt u ook dat zij uw erfgenaam zijn? Bent u bekend met het wettelijk erfrecht? Is een (levens)testament nodig? Ongeacht leeftijd zijn er meerdere momenten waarop het verstandig is om hier over na te denken.

  • Bij samenwonen
  • (Her)trouwen
  • Bij scheiden
  • (Stief) kinderen krijgen

Nadenken over de dood, we doen het niet graag. Toch is het verstandig om er eens over na te denken en voor uzelf het een en ander op een rijtje te zetten. Vindt u het moeilijk om dit (alleen) te doen? Wij helpen en ontzorgen graag.

Wij hebben een breed netwerk waar onder andere meerdere notariskantoren deel van uit maken. Indien gewenst kunnen wij u hiermee in contact brengen, zodat u op vragen over bijvoorbeeld het erfrecht of een (levens)testament het antwoord krijgt dat bij uw huidige én persoonlijke situatie past.

Edith is gecertificeerd en heeft een ruime ervaring in zowel voor- als nazorg. Zij heeft voor diverse uitvaartverzorgers gesprekken gevoerd met nabestaanden en nazorg gegeven, zowel emotioneel als praktisch. Als geen ander weet zij hoe belangrijk het is om bij leven je zaken goed te regelen en op orde te hebben. Tevens is zij lid van het Landelijk Platform nabestaandenzorg en zijn wij partner van Digital Life Legacy.

Wij ontzorgen u graag

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend (advies)gesprek bij ons op kantoor. Wat kunnen wij voor u betekenen?

409930924_6922997654480451_2319200483594559223_n Rondom leven - Theuns Assurantiën & Hypotheken