Het Naastenkompas

Het wachtwoord had ik toch bewaard bij de verzekeringspapieren? Waar liggen de verzekeringspapieren eigenlijk? De inlogcode van de bank, in dat speciale boekje? Waar heb ik het nummer en de naam van de notaris opgeschreven? Is uw administratie deels een stapeltje enveloppen en deels digitaal? Heeft u (speciale) wensen rondom uw uitvaart en zijn deze bekend bij uw naasten?

Het Naastenkompas

Het overlijden van een dierbare. Een periode van regelen breekt aan, een periode ook waarin emoties de overhand kunnen hebben. Belangrijke beslissingen moeten genomen worden. Waar zijn belangrijke gegevens te vinden. Is er een testament, ja of nee? Zijn er wensen rondom het overlijden en de uitvaart? Kun je als erfgenaam zomaar de nalatenschap aanvaarden wanneer je geen inzicht hebt. Zomaar wat vragen die opspelen rondom een overlijden.

Het Naastenkompas helpt u op weg, rust bij leven en overzicht bij overlijden.

Het Naastenkompas bij leven

Een persoonlijk document met uw gegevens, geïnventariseerd en gebonden in een praktische bewaarmap. Per categorie zijn er meerder pagina's en deze kunt u vullen met relevante gegevens over bijvoorbeeld uw bezittingen en schulden, bank- en verzekeringszaken, inlogcodes en wachtwoorden, contracten en abonnementen, vermelden. Daarnaast is er ruimte voor belangrijke documenten, adressen en persoonlijke aantekeningen. U bepaalt waar u de map bewaard en wie van het bestaan weet. Met het Naastenkompas creëert u overzicht voor u zelf en heeft u belangrijke gegevens en documenten direct voor het pakken.
Mocht u tijdens uw leven zelf niet meer in staat zijn om uw eigen administratie te voeren, dan is het Naastenkompas een fijne en praktische leidraad voor diegene die het van u gaat overnemen. Ook kan het Naastenkompas een aanvulling zijn op een levenstestament.

Het Naastenkompas bij overlijden

Het Naastenkompas is een mooi document bij leven, geen onnodig zoekwerk meer, maar rust. Rust die er ook voor nabestaanden is, wanneer zij toegang tot het Naastenkompas hebben. Bij een overlijden is er, naast de emoties, ook de praktische kant. Er moet veel (administratief) geregeld worden. Met het Naastenkompas schept u duidelijkheid en overzicht voor uw naasten in een hectische periode. In een handige bewaarmap alle belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar en zo voor het pakken. Hiermee voorkomt u dat uw dierbaren spoorzoekers worden, u geeft ze de ruimte om dat te doen wat het belangrijkste is, rouwen om het verlies van een geliefde.

Wensen rondom overlijden en uitvaart

Het Naastenkompas is niet alleen een praktisch document. Praten over de dood, het regelen van je eigen uitvaart, niet voor iedereen een makkelijk onderwerp. Binnen het Naastenkompas is er de mogelijkheid om uw wensen uit te spreken en vast te leggen. Dit kunt u alleen doen, maar het Naastenkompas kan ook een leidraad zijn om het gesprek aan te gaan en zo samen met uw naasten uw wensen te bespreken en vast te leggen. Zo voorkomt u onzekerheid en onbeantwoorde vragen bij uw naasten en zijn zij bekend met uw wensen rondom de uitvaart.

Aandachtspunten

Het Naastenkompas is een praktisch naslagwerk bij leven en overlijden... én het gaat net wat verder dan de meeste levensdossiers!  U krijgt inzicht in en een overzicht van uw persoonlijke gegevens en wensen. Het Naastenkompas geeft ook handvatten aan uw nabestaanden middels 'de aandachtspunten'. Een leidraad voor nabestaanden zodat zij duidelijkheid krijgen over wat te regelen, wat zij kunnen verwachten en waar aan te denken bij een overlijden.

Edith is gecertificeerd en heeft een ruime ervaring in zowel voor- als nazorg. Zij heeft voor diverse uitvaartverzorgers gesprekken gevoerd met nabestaanden en nazorg gegeven, zowel emotioneel als praktisch. Als geen ander weet zij hoe belangrijk het is om bij leven je zaken goed te regelen en op orde te hebben. Tevens is zij lid van het Landelijk Platform nabestaandenzorg en zijn wij partner van Digital Life Legacy. 

Digital Life Legacy Logo liggend

Wij ontzorgen u graag

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend (advies)gesprek bij ons op kantoor. Wat kunnen wij voor u betekenen?

409930924_6922997654480451_2319200483594559223_n Het Naastenkompas - Theuns Assurantiën & Hypotheken